Гръцката брегова охрана е открила огън по турски товарен кораб, плаващ

...
Гръцката брегова охрана е открила огън по турски товарен кораб, плаващ
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана е стреляла по турски товарен кораб

Гръцката брегова защита е разкрила огън по турски товарен транспортен съд, плаващ в интернационалните води в Егейско море, заяви турската брегова защита.

Инцидентът е станал на 11 морски благи югозападно от турския остров Бозджаада и няма потърпевши, се споделя в турското известие, като се прибавя, че че след " заплашителния обстрел " от два гръцки катера, два кораба на турската брегова защита са пристигнали в региона и гръцките са напуснали зоната.

Агенция ДПА пък цитира изказване на гръцката брегова защита, в което стрелбата се удостоверява, само че се показва, че става въпрос за предупредителни изстрели поради транспортен съд, който " се е движел съмнително " в гръцки териториални води край остров Лесбос.

Според гръцкото известие, капитанът на кораба " Анатолиан " е отказал да разреши инспекция, след което плавателният съд е бил ескортиран до турски териториални води. Гръцката брегова защита показва, че е уведомила за случая турската брегова защита.

Районът е прочут с това, че в него има много кораби, които незаконно транспортират мигранти от Турция към страните от Европейски Съюз - Гърция и Италия. Гръцката брегова защита твърди, че постоянно ревизира кораби, които се държат съмнително в Егейско море.

Това обаче е следващ граничен случай сред Гърция и Турция. Само преди 5 дни във връзка граничните разногласия за група острови, турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши непосредствено съседката:  “Когато му пристигна времето, ще създадем нужното. Някоя нощ ще дойдем. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР